Този уикенд на писта Хокенхайм предстои най-голямото предизвикателство от сезона до момента за Георги Дончев и неговия екип. След двата подиума на Спа миналата седмица, българският пилот ще се включи в 13-и и 14-и кръг на най-престижния марков шампионат на Европа – Carrera Cup Германия. Дончев стартира с нетрадиционния номер 77 в свободните тренировки в събота, а откровеното му обещание е да дава „пълна газ“ в битката за предно място в квалификациите и състезанията през уикенда.

„Carrera Cup" е огромно предизвикателство за мен, но идва едва в края на сезона и съм решил да дам абсолютния максимум. Ще се опитам да се опазя от грешки, но вариантите са или да запиша добро представяне или просто да не завърша“, сподели смелия си план Дончев и призова всички фенове да следят новини в реално време на страницата му във Facebook.

Георги Дончев

източник: Kostadin Krantev

Следващата седмица, веднага след прибирането си от Германия, Дончев и екипът на Overdrive Lap Battle са подготвили нещо изключително интересно за феновете на високите скорости. Специално за официалното закриване на сезона, което ще се проведе в средата на ноември в Серес, организаторите ще „пренесат“ най-скоростната писта на нашите ширини в столичен мол.

В рамките на пет дни, от 26 до 30 октомври, в Парадайс център ще са паркирани две от най-бързите коли на участници в Lap Battle, а заедно с тях ще има и професионален симулатор, зареден с реалните характеристики и трасе на Serres Racing Circuit. Така всеки, който се запише за участие за събитието, ще може да се пробва в реалните условия на пистата, чийто рекорд бе „счупен“ миналата година именно на Lap Battle, и то от тогавашния съотборник на Георги Дончев Марвин Дийнст. Организаторите са подготвили и импровизирано състезание за журналисти, за да могат и представителите на медиите да се пробват в надпреварата и да усетят адреналина от истинско скоростно трасе и на „родна почва“.