Футболистът на Ботев Пловдив Стефан Костадинов победи с картинг елитни гимнастици начело с шампиона Йордан Йовчев, волейболисти и футболни съдии навръх осмия рожден ден на Картинг писта Лаута в Пловдив. Футболният талант се качи на каринг след двeгодишно прекъсване, въпреки това обаче отказа своите противници още в първите няколко обиколки като си осигури комфортна преднина. Неговият съотборник в отборната надпревара беше Иво Валентинов от светския сайт Под тепето.

Завидни картинг умения показаха и волейболистите от един от най-успешните клубове Виктория волей – Иво Драмов и Димитър Страков. Те си извоюваха престижното второ място в състезанието. Трети се класираха юристите от Община Пловдив Христо Андонов и Георги Стоилов.

На четвърто място финишира съдийския дует Георги Кабаков и Ивайло Бозев. Елитните рефери, ръководещи срещи от футболната А група се заканиха, че победата на Стефан Костадинов на картинг може да бъде за сметка на няколко жълти и червени картона по време на футболните двубои.

Националният отбор по спортна гимнастика, който е на лагер в Пловдив, бе предвождан лично от най-добрия български гимнастик и 4-кратен олимпийски медалист Йордан Йовчев. Отборите, представени от сребърния олимпийски медалист на висилка Красимир Дунев, треньорът и международен съдия Сергей Стоянов и вицеевропейския шампион по прескок Филип Янев се класираха съответно на пето и шесто място.

 

Седмото място бе завоювано от волейболния дует на Марица Пловдив Диана Малинова и Цвети Николова. Тазгодишните вицешампионки на волейбол не успяха да се преборят с мъжката конкуренция по трасето.

Ето пълното класиране:

1-во място: Стефан Костадинов (Ботев Пловдив) и Иво Валентинов (podtepeto.com)

2-ро място: Ива Драмов и Димитър Страков (Виктория волей)

3-то място: Христо Андонов и Георги Стоилов (Община Пловдив)

4-то място: Георги Кабаков и Иво Бозев – футболни съдии

5-то място: Йордан Йовчев и Красимир Дунев (гимнастика)

6-то място: Филип Янев и Сергей Стоянов (гимнастика)

7-мо място: Диана Малинова и Цвети Николова (волейболен клуб Марица)

8-мо място: Мария Павлова (БНТ) и Мариела Хубинова (НБТ)

При състезанието, организарано за най-малките пилоти на пистата, заслужена победа извоюва Теди Пеева, след нея на стълбичката на победителите се качиха Пламен Иванов и Георги Иванов. В надпреварата при най-редовните клиенти на пистата първото място завоюва Мартин Манолов, а втори и трети останаха съответно Камен Чернев и Спасимир Стоев.

До края на месец септември всички клиенти на пистата, закупили си минимум 10 обиколки, гарантирано си тръгват с награди.

През есента ще стартира и картинг школа, в която заслужилият картинг пилот от близкото минало и настоящ треньор Георги Ловчалиев ще обучава деца на възраст от 6 до 10 години и ще ги подготвя за участие в професионални състезания в най-малкия клас Мини БГ.