След като откри ендуро сезон 2016 с победа в Оф-роуд фест Кърджали по-рано този месец, днес Теодор Кабакчиев (KTM) започна да атакува отново европейските трасета. 
18-годишният български талант се нареди на 9-та позиция за утрешния старт на екстрийм надпреварата No fear, no limits, 9-тото издание на която се провежда в Хърватска. 

Заради късно записване състезателят от Габрово трябваше да стартира от последната 56-та позиция, но както изглежда това не го притесни и той безпроблемно влезе в топ 10 в днешната квалификация. 

“Днес тръгнах последен в класа си, защото се записах прекалено късно за състезанието. Забавих се, защото пътеките бяха супер тесни. Дадох 9-то време, с 1 минута по-бавно от първия. Утре за състезанието тръгвам 9, дано да успея да се добера по-напред!” - каза Теодор.

Състезанието е частно, но е известно с изключително тежкото си трасе и силната конкуренция. Местата, където може да се изправери и да се мине напред са твърде малко, а заради големите препятствия финиширалите са едва десетина. 

Все пак българският пилот ще стартира от 9-та позиция, което му дава отлични шансове за влизане в челната тройка. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS