PSA Group представи кратък преглед на електрифицираната версия на Peugeot Boxer Electric на Автосалона за товарни превозни средства в Бирмингам, който се състоя от от 30 април до 2 май.

Лидер в сегмента LCV1 в Европа с пазарен дял от 24,7 % през 2018 г., PSA Group утвърждава амбицията си да предложи електрифицирани версии на 100% от продуктовата си гама, както при PC2, така и при LCV.
От 1 септември 2019 г. PSA Group има всички необходими активи, за да приложи успешно новия стандарт Euro 6, като WLTP3 ще бъде приложима към лекотоварните автомобили.

"В съответствие със стратегическия ни план Push to Pass, ние продължаваме да електрифицираме цялата си гама. Тази нова оферта е основно конкурентно предимство за нашите марки в един силно конкурентен сегмент на лекотоварните автомобили. Това е възможност да подсилим лидерската си позиция в Европа, като отговорим на новата нужда от шофиране с нулеви вредни емисии, без да се отказваме от полезните услуги, свързани с взискателните начини на ползване на професионалните ни клиенти", коментира Филип Нарбебуру, старши вицепрезидент, Лекотоварни автомобили, PSA Group, Бизнес отдел.

Големият ван Peugeot Boxer Electric ще бъде предложен с две нива на автономност в зависимост от версията: 141 мили4 по цикъла NEDC за дължини L1 и L2 и 169 мили по цикъла NEDC за дължини L3 и L4. 
След производството в завода на Sevel във Вал ди Сангро (Атеса, Италия) автомобилите ще бъдат електрифицирани и хомологирани от партньора BD AUTO.

В сегмента на средните ванове Peugeot Expert и Traveller ще предложат електрифицирана версия през 2020 г.

В С сегмента при вановете Partner Electric съществува от 1998 г. насам. Новото поколение на този ван ще бъде налично с електрифицирана версия до 2021 г.

От 1 септември тази година, благодарение на правилните технологични избори, направени в очакване на регламентите (SCR - Selective Catalytic Reduction (Селективна каталитична редукция) и GPF - Gasoline Particulate Filter (Филтър за твърди частици при бензиновите двигатели)), гамата лекотоварни автомобили на PSA Group (както стандартни, така и трансформирани автомобили) има всичко необходимо да завърши успешно тази нова стъпка към стандарта Euro 6 с тестовата процедура WLTP, отразяваща по-реалистичен разход на гориво в реална употреба.
--------------------------------------
1 Light Commercial Vehicle - лекотоварен автомобил
2 Passenger Car - пътнически автомобил
3 Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure - Световна хармонизирана процедура за изпитване на леки превозни средства
4 225 км за L1 и L2 и 270 км за L3 и L4. Тези данни подлежат на хомологация и ще варират в зависимост от топографията, товара, стила на шофиране и метеорологичните условия.