Известни личности като Асен Блатечки, Лео Бианки, Рафи, Красимир Георгиев, Мартин Чой, Павел Лефтеров, Крум Дончев и др. ще се състезават заедно в отбора на звездите, по време на първото по рода си 24-часово предизвикателство по издръжливост. София, 17 септември 2020 г. - Над 200 картинг пилоти, спортни шампиони и известни личности от 12 държави ще вземат участие в "ЕКО 24 часа на България" - първото 24-часово състезание за издръжливост, което се провежда в страната.

На 10 октомври 2020 г. от 13.00 ч., на картинг пистата в гр. Хасково, духът на Льо Ман отново ще завладее всички фенове на мото спорта в България. Събитието обещава силни емоции и оспорвани надпревари и е със свободен вход за посетителите. Събитието представлява нов формат на международното картинг състезание "ЕКО 12 часа на България", което се провежда с грандиозен успех през последните две години. Целта е състезателите да докажат своята сила и да завъртят най-много обиколки за определено време. Въпреки създалата се ситуация и тази година състезанието привлече силен международен интерес, а най-издръжливият екип в 24-часовото предизвикателство ще се избере между над 30 отбора от България, Италия, Франция, Гърция, Сърбия, Белгия, Чехия, Словакия и др.

Финалната линия ще бъде пресечена на 11-и октомври в 13.00 часа. По традиция, на пистата ще мерят сили не само професионални картинг състезатели, но и популярни лица. В Хасково ще пристигне най-добрият български състезател по мотоциклетизъм на писта и европейски шампион Мартин Чой, автомобилният състезател, печелил 24-часа на Нюрбургринг - Павел Лефтеров, рали пилотът и европейски шампион, Крум Дончев и победителят в Световните Картинг серии за 2019 - Никола Цолов. "Звездния отбор" ще допълнят популярни личности извън спортните среди като известния актьор Асен Блатечки, любимия кулинар и ТВ водещ Лео Бианки, певеца с уникалния глас Рафи Бохосян и ултрамаратонеца Красимир Георгиев. Освен уникалното преживяване по време на състезанието, посетителите ще имат възможност да участват в игри за награди, предоставени от веригата бензиностанции ЕКО, които са генералният спонсор на събитието.