“ЕКО 24 часа на България”, част от Европейския картинг шампионат за издръжливост ще стартира на 01.10 точно в 12:30ч., на картинг писта „Хасково“. Това ще бъде петото издание на надпреварата, част от Европейския картинг шампионат за издръжливост.

За трета поредна година България ще е домакин на 24 – часово ендюранс състезание - отборна картинг надпревара за издръжливост от типа „24 часа на Льо Ман”. Състезанието привлича силен международен интерес и ще събере отбори от цял свят, като този път общият брой на пилотите е над 230, от 14 нации, разпределени в 43 отбора. За поредна година, организаторите обещават много изненади, силни емоции и адреналин за любителите на моторните спортове, а входът за всички посетители е свободен.

И тази година освен опитни картинг пилоти ще има и популярни лица от различни сектори и професии, които ще сформират „Отборът на звездите“. Част от звездния отбор ще бъдат най-добрият български състезател по мотоциклетизъм на писта и европейски шампион - Мартин Чой, волейболният национал и носител на световни, европейски и олимпийски купи - Евгени Иванов-Пушката, шеф-готвачът Виктор Ангелов, световната и европейска шампионка в планинското колоездене - Изабела Янкова, автовлогърът Иван Ванов, реалити звездата Виктор Стоянов, двукратният европейски шампион по дрифт - Александър Язов-Матрицата и младият картинг пилот - Калоян Върбицалиев.

Освен състезателен характер, надпреварата отново ще има и благотворителен елемент. Част от таксата за участие и лични дарения ще бъдат предоставени на малкия Гого от Хасково, който се нуждае от средства за своето лечение.