След "принудителна почивка" в сезон 6, DS Automobiles и TECHEETAH ще бъдат на стартовата решетка във ABB Формула Е на FIA на 5 август 2020 г. в Берлин, за 6 състезания без публика (5-6 август, 8-9 август, 12-13 август), с които ще завърши шампионатът. 

Зад волана на двата DS E-TENSE FE20s ще са Жан-Ерик Верн, двукратен шампион във Формула E и победител в сезон 2018/2019, и Антонио Феликс Да Коста - настоящ водач в класирането при пилотите. 

Начело на класацията при отборите, DS TECHEETAH ще се включи в тези последни състезания с амбицията за нови титли.
 
Въпреки сътресенията, свързани с пандемията от коронавирус, повече от три месеца пилотите и отборът се подготвят активно за завръщането си в стартовите редици на шампионата. 

През последните няколко седмици инженерите са фокусирани в оптимизирането на бордовите системи на DS E-TENSE FE20, но също така работят и върху състезателната стратегия, която за пореден път ще бъде ключова за спечелването на титлите при пилотите и отборите. В края на карантината пилотите засилват тренировките в състезателни симулатори. 

При все че отборът е изцяло концентриран в завършването на сезона, той прави и бъдещи планове за тестовете на чисто новия силов агрегат, който ще бъде хомологиран за следващия сезон. 

"Състезанието се възобновява в уникална атмосфера с много стриктен здравен протокол, но нашата мотивация да печелим нови титли е по-силна от всякога. Отборът свърши страхотна работа и ще се борим да напишем отново историята на DS във Формула E!", коментира директорът на DS Performance Хавиер Местелан Пиньон.

"Краят на сезона е малко сложен, но нямам търпение да се състезавам отново! Ще се фокусираме в избягването на всякакви грешки, защото имаме да трупаме много точки. Във всеки случай имаме всичко необходимо, за да спечелим", заяви пилотът Жан-Ерик Верн.

"Радвам се, че ще се състезавам отново. Настъпиха странни времена за целия свят, но е хубаво да се върна на стартовата решетка. Шампионатът стартира отново с нас начело, но не трябва да забравяме, че половината сезон ще се състои само за 6 дни. Тренирахме наистина усилено и ще пристигнем в Берлин с шампионски дух и желание за победа", от своя страна коментира другият пилот на тима Антонио Феликс Да Коста.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.