Тази неделя в Берлин, отборът на DS Techeetah и Антонио Феликс Да Коща решиха съдбата на двете първенства във Формула E. 

Въпреки че остават два старта до края, френският премиум производител DS Automobiles е шампион за втора поредна година и по този начин потвърждава своя опит в електрическата мобилност.

Шампионите на Сезон 6 на ABB Формула E на ФИА вече са известни! В девети кръг на пистата в Темпелхоф актуалните шампиони от DS Techeetah си подсигуриха двойната победа при пилотите и отборите за втора поредна година. 

Двата автомобила DS E-TENSE FE20 се оказаха без конкуренция, окупирайки двете първи места. Екипните усилия доведоха до победата на Антонио Феликс Да Коща и Жан-Ерик Верн във Формула Е 2019/2020.

С 236 точки и аванс от 115 точки и респективно 156 точки и 76 точки аванс, DS Techeetah и Антонио Феликс Да Коща успяват да извоюват двете титли два кръга преди края на шампионата. За френския премиум производител 9 август 2020 г. е ден, който ще остане в историята на марката!

"Това е исторически момент за DS Tеcheetah! След двете спечелени титли през миналия сезон, ние се наложихме отново в шампионата на отборите и пилотите и то при изключително престижна конкуренция. Разбира се, дължим това на нашите пилоти, на нашето технологично познание, но също и най-вече на мъжете и жените, замесени в това невероятно спортно приключение. Заедно ние създадохме машина за победи и тези нови титли са безценна награда за нас. Днес съм изключително горд от всеки от тях. Сътрудничеството между DS Automobiles и Techeetah е успешен залог. Доказахме го с тези 4 титли", коментира  Хавиер Мателан Пиньон, технически директор на DS.

"Много се радвам за Антонио днес, той свърши страхотна работа и заслужава да победи, така че шапки долу за Антонио! Голямо благодаря на целия отбор и на всички около мен, които се трудиха изключително много през цялото време. Предизвикваме се един друг непрекъснато, за да ставаме по-добри и да правим заедно стъпки напред. Спечелихме титлата при пилотите три поредни пъти и отборната титла, така че днес не мога да искам повече от това да продължим да се борим заедно с този невероятен отбор още дълго време", коментира пилотът Жан Ерик Верн.