За първи път в България се проведе нещо иновативно в рали спорта. През тази 2015 година в 6 кръга се проведе надпреварата Hyundai Racing Trophy. Едномарков шампионат на моторната марка. 

Форматът е направен, за да обучава млади пилоти, които да надграждат уменията си и да трупат опит. Автомобилите са Hyundai I20 Coupe R1.

Стартът беше даден на рали "Твърдица-Елена" в края на юни. Там победата грабна Григор Григоров с навигатор Янаки Янакиев, втори остана Дочо Цвятков/Линда Багерова, а третото място беше за Симеон Симеонов/Добрин Борисов.

На рали "България" в средата на юли Дочо успя да измъкне победата с десети от секундата пред Григор Григоров в най-оспорваното състезание от календара.

В рали "Сливен", което беше 3-ти кръг от шампионата Григор Григоров изпревари Дочо Цвятков в едно от най-интересните ралита в България.

Най-тежкото рали от програмата беше в Шумен. На "Стари столици" имаше дъжд, вятър, мъгла, а 4-те екипажа се бориха за победата до последния метър. Христо Геров водеше почти до края, когато се завъртя и не успя да завърши надпреварата. От това се възползва Григор Григоров, който взе третата си победа в този иновативен шампионат. 

 

След края на рали "Средна гора" Григоров коментира в интервю за Gong.bg, че победата му в Шумен е най-сладката, независимо, че не разделя победите на сладки и други, тъй като всички победи са ценни и сладки.

На единственото състезание на писта, това на "Дракон" в Калояново след невероятна битка Симеон Симеонов успя да изпревари Григор Григоров и грабна победата, вероятно и с уменията си от картинга, където също се състезава.

В 6-ия кръг на рали "Средна гора" победата беше спечелена от дебютанта Васил Жеков с навигатор Добромира Илиева, който не остави съмнения в класата и предимството си в тази последна за годината надпревара.

Ако погледнем каква е ситуацията в рали спорта ни, то Hyundai Racing Trophy заслужава да бъде подкрепено, тъй като е нещо ново в българската действителност. 

Светлинката в тунела, е тук, в България. 

Ако се вгледаме в ситуацията и се опрем на безспорно говорещите за професионализъм факти в рали спорта ни, то Hyundai Racing Trophy заслужава да бъде подкрепено като нещо ново в този мотоспорт.

Подкрепа заслужава и новата 2016 година, в която с интерес ще очакваме изправените пред нови предизвикателства български екипажи. Мотоспортът е страст и сила на духа.

Екипажите в Hyundai Racing Trophy  мисля че достойно могат да докажат това!