Автомобилните състезания решават проблемите на пътя?

 източник: Нова Броудкастинг Груп

източник: Нова Броудкастинг Груп

Ще тръгна от едни думи на председателя на БФАС Владимир Илиев от вчера, че автомобилните състезания могат да помогнат на хората да се научат да карат или шофират разумно, а това от своя страна да намали пътно-транспортните произшествия из страната ни.

Дали наистина е възможно автомобилния спорт да влее ум и разум в главите на шофьорите, които в повечето случаи като се качат зад волана на автомобила стават "състезатели", но в неподходяща среда. В тази среда, където зад волана са седнали още жени, млади шофьори, различни хора, такива, които трябва да спазват правилника за движение по пътищата.

Нагледали сме се и сме се наслушали на новини за ПТП-а, а независимо от опитите на медиите, за различни кампании по безопасност по пътищата винаги има и неразумни шофьори.

Но, да се върнем на темата с автомобилните състезания, които да бъдат в помощ на хората искащи да се научат на добро и майсторско управление на автомобилите, със сигурност участието в моторни надпревари, където имаш затворен маршрут, маршали, осигуряване с медицинска помощ, вдига адреналина, а със сигурност и емоцията е голяма, та този адреналин, който завладява повечето от шофьорите по пътищата може да се използва и на пистата, на трасетата, в състезания. Различните моторни дисциплини в България са доста има и доста автомобилни спортни клубове, и всеки който желае вероятно може да и да се възползва. 

Друг е въпросът какви са условията за автомобилен спорт у нас? 

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Моторни други

Други

SAS banner