Мартин Чой и Илия Царски ще учат на безопасно шофиране 30 любители на моторните спортове утре, 26 юни, на пистата в гръцкия град Серес. Така най-добрият български мотоциклетист и многократният рали шампион ще подпомогнат инициативата на EKO Racing School.

Курсът ще започне с кратко обучение на участниците относно спецификата на пистата в Серес и съвети за безопасно шофиране от страна на двамата именити пилоти на EKO Racing Team. След това любителите на моторните спортове ще могат да направят серия от обиколки по състезателното трасе, съответно с мотоциклети или автомобили. За всички записали се за курса участието е подарък от организаторите.

Сред специалните гости, които ще преминат през обучението са двама запалени фенове на моторите - актьорът Владо Карамазов и Петър Михалчев, познат от предаването Master Chef.

EKO Racing School е част от дългосрочната социална кампания на бензиностанции ЕКО „Обади се, като стигнеш”,  която цели увеличаване на безопасността на участниците в движението. Училището се провежда за втора поредна година на пистата в Серес, при огромен интерес от страна на почитателите на моторните спортове.