Шампионът на България на писта в клас Туринг Иван Влъчков от екипа на Росен Даскалов - София Кар Моторспорт с автомобил Sin Car R1 спечели първата квалификация на пистата Словакия Ринг сред аматьорите. От всички 11 пилоти, той постигна най-добро време - 2:13.017 мин, а в общото класиране е на 14-а позиция.

Това може да се оцени като особено впечатляващо постижение за Влъчков, като се има предвид, че той е с най-добро постижение само след двучасовите свободни тренировки в петък, в които след анализа с Росен Даскалов, се оказа, че се търси подобряване на времето с 2 сек за обиколка.

„Не може да се каже точно от кое място Ванката успя да навакса, заяви Даскалов. – Направи го от всяко едно място, на което след вчерашния разбор открихме грешките, които е допускал. Взехме най-добрата обиколка на видео от Питър Пертинг, пилот, който караше за мен преди години, наложихме я с най-добрата обиколка на Ванката и видяхме къде точно прави грешките. Той се справи идеално с квалификацията.”

"Добре беше, добави бащата на пилота и негов мениджър Стамен Влъчков. – Справи се. Освен рейс-навигаторът в разбора, за първото място днес помогна и това, че в квалификацията използваха нови гуми.“