Българският автомобилен отбор "София кар моторспорт", който ще участва в Европейските GT4 серии, представи днес тримата пилоти, които ще карат по време на стартовете тази година. Моторът на отбора Росен Даскалов хвърли и бомбата, като заяви, че ще се работи по идеята за кръг от тези серии по улиците на София.

"Виждате, че това е възможно в Монте Карло. В Баку го правят от няколко години, дори може там да има старт от Формула 1. Мисля, че такъв проект е реалистичен и ще покажем, че София е град, който може да се справи с подобна организация. Имаме тясно сътрудничество с организаторите на GT4 и може да се коментира този въпрос“, заяви Даскалов.

Той за пореден път разкри, че плановете на тима в следващите три години е опит за участие на отбора в сериите "24 часа на Льо Ман", като "София кар моторспорт" трябва да стане първият български тим, който да вземе участие в тези серии.

Европейските серии тази година стартират на 3-5 април със старт на френската писта Ногаро. Реално това ще бъде и дебют за тима в официална надпревара. Отборът използва автомобил SIN CARS, който е българска разработка и се произвежда в сътрудничество с британски производител.

ВИЖТЕ ТУК ГАЛЕРИЯ НА АВТОМОБИЛИТЕ!

"София кар моторспорт" проведе тестове за пилоти на гръцката писта "Серес", а днес бяха представени хората, които ще седнат зад волана на "Син кар". Това са познати имена в картингспорта като Ивайло Цонев и Мирослав Ангелов, както и родения през 1994 година млад талант Григор Григоров. Цонев и Григоров ще пилотират един автомобил със смяна на местата на половината състезание, а Мирослан Ангелов ще опита да изкара цяло състезание сам. 

"Радвам се, че съм от избраните. Хванали сме се за нещо сериозно, залагам името и кариерата си на това. След тестовете мога да кажа, че колата ни е конкурентоспособна на големите марки", заяви Григор Григоров.

"Връщам се на пистата, за да покарам", каза в шеговит тон Ивайло Цонев. "Автомобилът ми допада. Тепърва ще се запознаваме един с друг. Ще караме заедно с Григор една кола, а се оказа, че сме родени на една и съща дата. Сега трябва да се научим да говорим на един и същ език с колата", допълни още Цонев.

В същото време Росен Даскалов разкри, че отборът е имал покана за участие от немския тим "Зак спийд" в състезанието "24 часа на Нюрбургринг". Това състезание обаче е за май месец, а на нас ни е твърде рано за едно подобно дълго състезание за издръжливост.