България спечели за първи път отборната титла в Европейския шампионат по картинг – Югоизточна зона. Успехът беше постигнат след много силно представяне на пилотите ни в последния кръг на пистата „Картодромо” край Атина. Българи станаха и индивидуални шампиони в три от четирите класа.

Мишел Георгиев доказа, че е суперкласен пилот, като спечели и четирите манша от двете състезания в Кралския клас - KZ2. Представителят на домакините Рафаел Орфанидис се беше зарекъл да спечели един или два от стартовете, но Мишел, който вече е утвърдено име и в Световните картинг серии (WSK) не му остави никакви шансове. В същото време българският успех беше пълен, след като Александър Стоев и Симеон Богданов заеха съответно второ и трето място в генералното класиране.

Стефано Ловчалиев извърши истински подвиг, за да стигне до титлата в KF2. В Решаващия последен манш той беше блъснат няколко пъти веднага след старта и се свлече до 16-а позиция. След това обаче кара фантастично и успя да завърши втори, изпреварвайки и основния си конкурент Дугаеску (Рум).

Шампион стана и Павел Лефтеров. На него не му потръгна в началото, когато записа фалстарт и трябваше да стартира от седма позиция във втория манш. Въпреки това Лефтеров кара много бързо и майсторски и събра необходимите точки за първото място.

Чудесно се представи и Симеон Симеонов в клас „Мини”. В първия ден, при състезателен инцидент, той получи контузия на ребрата. Независимо от силните болки, Мони продължи битката докрай и удържа третото място в общото класиране. След награждаването той получи специални поздравления за характера и волята за победа от президента на Българската федерация по картинг спорт Йордан Върбицалиев.