Синът на Тодор Батков, който носи същото име, получи награда от федерацията по картинг. Батков-младши завърши сезона втори в своята възрастова група, а след това се съгласи да даде и кратко интервю за Гонг.

„Горд съм, но и малко ме e срам, защото можех и да завърша първи. Последното състезание беше тежко, тъй като ме дисквалифицираха. Това ми взе първото място. Футболът не ми харесва точно, заради баща ми. Не знам дали хората са достатъчно открити. Картингът е мъжки спорт, а и в моторните спортове баща ми няма нищо общо. Сам се справям. Амбициите ми са догодина да карам в европейския шампионат, в британския шампионат, а ако има време и в българския. Сега уча в Англия и карам за местен тим”, разказа синът на Тодор Батков.

„Мечтая си за Формула 1, но не мисля че има реални шансове да се случи. Вече съм на години, имам предвид, че станах на 15 години, а тимовете от Формула 1 привличат под крилото си пилотите още докато са на 11-12 години. Целта ми е да вляза в някоя от малките формули, като Формула Форд или Формула Рено”, откровен бе младият пилот Тодор Батков.

„Само в България ми влияе името на баща ми. Повечето хора ме гледат на криво. В Англия и Италия по състезанията изобщо няма никакво значение. В чужбина има повече пилоти и адреналинът е по-висок преди състезанията. Извън това обаче ми е много по-спокойно. На пистата в отношенията с другите пилоти, защото там имам анонимност”, завърши Батков-младши.