Бащата на един от най-добрите ни рали пилоти Димитър Илиев – Владимир ще вземе участие в първия кръг от Републиканския шампионат по офроуд „Balkan Offroad Rally 2007”, което ще се проведе край град Пловдив.

„Свалям шапка на Владимир Илиев и навигатора му Румен Манолов, които решиха да участват в такъв вид състезание. Всички знаем за успехите им в рали спорта, но тази тръпка е друга,” коментира организаторът на надпреварата Александър Ковачев.

В рамките на 6 дни най-добрите екипажи от България, както и гости от Германия и Гърция ще премерят сили по трасетата, които са подготвени в Родопите и Средна гора. Пилотите с техните навигатори ще навъртят над 700 състезателни километра, преди да бъде излъчен шампионът.

Откриването е предвидено за 29 април от 10 часа на площад Централен в Пловдив, а награждаването ще е на 5 май от 20 часа.

Ковачев разкри още, че за обезпечаването на надпреварата е нает медицински екип от Германия, който от 1988 г. осигурява медицинско обслужване на всички състезания в Европа, а освен това е ангажиран и при провеждането на „Париж-Дакар”.

На българска земя ще пристигнат и двама от най-титулуваните пилоти на Германия – Хенрих Щрасер и Йорк Нейзе.

Голямата награда определена за шампиона е безплатно участие в най-голямото европейско офроуд рали „Бреслау”.