Ужасна новина сполетя автомобилния свят. В неделя 17-годишният англичанин Били Монгър претърпя ужасяващ инцидент в състезание от Формула 4 като се блъсна в друг болид. В следствие на случилото се двата крака на младия пилот бяха ампутирани от под коляното.

За операцията Монгър бе поставен в изкуствена кома, а към момента състоянието му е критично, но стабилно.

Кой е Били Монгър? Според колегата му Том Инграм, младокът е "не само изключително талантлив млад пилот, а и специален 17-годишен човек, който е много обичан и харесван от своя отбор, конкуренти, фенове и разбира се от своето семейство. Били е човек, който носи светлина с присъствието си."

"Били винаги е бил борец, който вече е минал през много трудности в кариерата си. Въпреки финансови проблеми, той се пребори за пътя си в моторния спорт."

Монгър, който на 5 май ще стане на 18 години, е част от спорта вече близо 10 години. За лечението и последващата терапия на Монгър бе създадена кампания за събиране на средства. Десетки известни спортисти, включително Дженсън Бътън и Люис Хамилтън, вече призоваха за помощ и на свой ред дариха средства. До момента са събрали близо 500 хиляди евро. "Мислите и молитвите ми са с теб и твоето семейство", написа Хамилтън.

Били Монгър (вляво) през 2009

източник: Gulliver/GettyImages