Вече е ясно кои пилоти ще стартират от първа позиция в решителните битки на републиканския картинг шампионат. На писта „Пауталия“ в Кюстендил се провежда последния кръг от шампионата, а три от титлите ще се рашат в днешните надпревари. Това са отличията в класовете KZ-2, Rottax Max Junior и Mini.

В най-големия клас KZ-2, от първа позиция ще стартира водача във временното класиране Владимир Арабаджиев, на втора стартова позоция ще застане Искрин Арабаджиев, а от трета и четвърта ще стартирад другите двама претенденти за короната в този клас – Симеон Симеонов и Васил Коларов.

От полпозишън в клас Rottax Max Junior ще стартира временния лидер в този клас Кристиян Христов, а втора и трета стартова позиция бъде заета от Николай Петров и Алекс Златанов. В този клас се проведоха и две състезания. Те бяха спечелени именно от Кристиян Христов, а Николай Петров остана втори и в двете състезания. Алекс Златанов и Дейвид Митов записаха по едно трето място.

Николай Колев ще застане пред Люсиан Савов и Паоло Христов в утрешния старт в клас Mini. Александър Коларов е лидерът в този клас, а той ще стартира от пета стартова позиция.
В клас Mini BG шампионът вече е ясен – Никола Цолов. Той успя да спечели и двете надпревари, които се проведоха в съботния ден. Димитър Иванов и Юлиан Димитров останаха съответно втори и трети и в двете състезания.

Програмата за неделя е:

09:00 - 09:55 - Warm Up
10:00 - 10:15 - Състезание клас MINI BG
10:20 - Официално откриване
10:40 - 12:00 - Състезания всички класове
13:00 - 14:00 - Състезания класове MINI, ROTAX JUNIOR и KZ-2
14:30 - Награждаване