Силно участие в рали ЕСОК в Ескишехир (Турция) записаха родните българските екипажи. Шампионът на България на рали и рали спринт Мирослав Ангелов, който от това състезание има нов навигатор - Георги Гаджев, с Skoda Fabia R5, се класира на 4-то място в генералното класиране на ралито, валидно за европейския трофей.

Екипажът на „Мегапорт Рейсинг“ е на 1,46 минути зад победителя Мурат Бостанджи и Онур Ватансевер след 8 състезателни отсечки. Втори и трети са екипажите Бурак Чукурова/Ведат Бостанджи и Денис Фахри/Бахадир Гюченмез. 

Зад Ангелов и Гаджев останаха Йордан Атанасов и Янаки Янакиев с Mitsubishi Lancer Evo 9 – на 1,54 минути, а Никола Мишев с Йордан Батаклиев (Peugeot 208 R2) са 24-и. 

Вторият ден в рали ЕСОК бе с 4 скоростни етапа с дължина 74,16 км и обща дистанция 198 км с преходите. 

„Ралито е чудесно и успяхме да натрупаме много опит на него, защото има напълно различен асфалт с това, с което съм се сблъсквал. Днес валя на няколко пъти и имахме две поднасяния. Доволен съм, защото не се стигна до нещо сериозно, но беше опасно състезание, в което сцеплението постоянно се сменяше“, коментира Мирослав Ангелов.