Автомобилната федерация на България разпространи позиция относно състезанието "Drift of Bulgaria 2019”.

Ето какво се казва в нея, а ние публикуваме без редакторска намеса:

"С огромно съжаление и тревога Автомобилна федерация на България (АФБ) ви съобщава, че продължават опитите за провеждане на нерегламентирани състезания – в случая „Drift of Bulgaria 2019” в Пловдив през предстоящия уикенд.

Състезанието, което организаторите му определят като втори кръг от националния дрифт шампионат, не разполага с никакви документи, издадени и одобрени от АФБ, за провеждането му, включително и виза, което прави невъзможна нашата подкрепа като национална спортна власт за тази надпревара.
 
Настойчивите ни опити за контакт с организаторите за изясняване на ситуацията и поправяне на нередностите не доведоха до положителен резултат, като от това най-ощетени ще са участниците, подведени от организаторите.

С оглед на липсата на каквито и да е документи на състезанието, провеждането му е категорично нелегитимно, и естествено, тази надпревара няма да е част от националния шампионат и победителите и призьорите няма да получат полагащите им се признание за представянето си, както и точки за годишното класиране.

Камен Михайлов
Председател на АФБ