Стив Кларк заяви, че Шотландия е „решена да си свърши работата“ и да си гарантира място в плейофите за класиране на Мондиал 2022 с успех над Молдова в петък.

Британците пътуват до столицата Кишинев с мисълта, че пета поредна победа ще им осигури второто място в група F и ще гарантира, че тимът ще попадне в жребия за плейофите на 26 ноември в Цюрих.

„Винаги гледахме към мачовете през ноември с мисълта, че ако стигнем до тях и все още сме в играта за класиране, това ще е нещото, което искаме. Успяхме да постигнем това. Сега трябва да си свършим работата и да направим така, че спечелим необходимите точки, които ни гарантират място в плейофите, и да влезем в тях в силна форма“, започна той за Sky Sports.

Шотландия спечели първия двубой с Молдова с минималното 1:0 на „Хемпдън Парк“ през септември. Точен за тима бе Линдън Дайкс. Кларк се надява, че отборът му ще бъде по-безкомпромисен пред гола в ответния сблъсък.

„Момчетата знаят, че съперникът ще е труден за пречупване. Успяхме да им вкараме само веднъж в първия двубой на „Хемпдън Парк“. Ако погледнете справедливо и обективно на срещата, трябваше да отбележим още 2-3 гола. Но 1:0 ни донесе трите точки, което бе важно по онова време. Спечелихме четири поредни мача. Знаем, че при пета последователна победа ще си гарантираме второто място. Изцяло сме фокусирани върху тази задача“, завърши Кларк.