В Шотландия отново мечтаят. Вълнението в страната е огромно, тъй като националният отбор е само на една победа от участие в плейофите за класиране на световното първенство в Катар. Тартанските териери  ще имат възможността да играят за класиране на планетарния форум, ако спечелят гостуването си на Молдова след месец.   
 
Мениджърът Стив Кларк определено не скри своето вълнение след снощната трудна победа при гостуването на Фарьорските острови и си позволи да мечтае смело. 
 
„Най-важното е, че се справихме. Да, не играхме добре и успехът дойде много трудно, но във футбола са важни трите точки. Толкова сме близо до една голяма цел за нас. Разбира се, участието в плейофите не ни гарантира нищо, но точно чрез баражите стигнахме до европейското първенство през това лято. Развълнуван съм, защото Шотландия не се е класирала на световно първенство от 1998 година, а сега имаме уникален шанс. Трябва просто да победим Молдова, а след това ще чакаме нашия съперник. Ще бъда много радостен да водя момчетата на световно първенство и дано заедно успеем“, каза Кларк.