Селекционерът на Алжир – Джамел Белмади, реагира много остро на решението на нападателя Анди Делор да е откаже за една година от националния отбор, за да може да се фокусира върху представянето в клубния си тим – Ница. Пред RMC Sport наставникът нападна и ръководството на „орлетата“, заявявайки, че те упражняват натиск върху африканските футболисти да не се отзовават на повиквателните. Това включвало още Марио Лемина от Габон и Юсеф Атал от Алжир.

„Това е шегата на годината. Това е от или от глупост или от загуба на хладнокръвие. В това решение няма никакъв смисъл. Трябваше първо да се обърне към алжирския народ и да каже, че ще постави клубния си тим пред националния. Да каже, че ще облагодетелства клубния си отбор, защото там има конкуренция. Той говори с мен за конкуренцията в Ница, но не приема тази в Алжир“, започна Белмади.

„Ние ще играем при отвратителни условия на 40 градуса в Нигер и когато сме свършили цялата работа той ще се върне като някоя принцеса и ще каже, че е на разположение. Това е двойно неуважение към нас. Няма начин да стане“, категоричен бе наставникът на „пустинните лисици“.