Халфът на европейския шампион на Италия Жоржиньо призна, че двете пропуснати дузпи "ще го преследват до края на живота". Натурализираният бразилец каза това, след като "Скуадра адзура" загуби полуфиналния плейоф от Северна Македония и пропусна да се класира за световните финали в Катар. Единият негов удар бе спасен от Ян Зомер, а другият той прати в аут в двете квалификации с Швейцария, които завършиха с равенства.

"Трудно е да се обясни какво стана", каза Жоржиньо пред "РАЙ Спорт". "Толкова ни боли. Ако трябва да бъда честен, още не мога да повярвам. Не мисля, че ни е липсвала креативност, доминирахме във всичките си мачове и създадохме толкова много шансове. За нещастие не успяхме да ги завършим", съжали халфът на Челси.

"Играхме добър футбол, спечелихме Европейската титла миналото лято. В последните мачове направихме малки грешки и не успяхме да се отърсим от тях. Това направи разликата", смята той.

"Продължавам да мисля за пропуснатите дузпи и това ще ме преследва до края на живота ми. Да пропусна два пъти да помогна на отбора и на страната ми е нещо, което ще ми тежи завинаги. Хората казват, че трябва да вдигнем високо глави и да продължим, но е тежко", призна Жоржиньо.