Германия победи с 2:1 Румъния в мач от квалификационна група J за Мондиал 2022. Гостите поведоха чрез Янис Хаджи (9), който е син на легендата на румънския футбол Георги Хаджи. Серж Гнабри (52) и  ветеранът Томас Мюлер (81) се разписаха за пълния обрат на Бундестима. Така победният ход на треньора Ханзи Флик продължава - 4 победи от четири мача. 
 
Още в 4-ата минута домакините организираха бърза атака чрез Серж Гнабри, който изведе отлично на десния фланг Тимо Вернер. Центрирането му обаче беше блокирано от Кирикеш. 
 
В следващата минута реферът Джунейт Чакър посочи бялата точка, но бе посъветван от ВАР да прегледа отново ситуацията. След като го направи, турският арбитър промени решението си, виждайки че  контактът между Тимо Вернер и Бурка не е достатъчен за 11-метров наказателен удар.
 
Това явно разконцентрира играчите на Бундестима и в 9-ата минута те проспаха индивуален пробив на Янис Зику, който се промуши между Рюдигер и Горетцка и с премерен удар по земя прати топката в далечния ъгъл на Тер Стеген.
 
Невероятно меле в наказателното поле на гостите в 17-ата минута като по чудо не доведе до изравняване. Серж Гнабри от легнало положение обаче не успя да намери очертанията на вратата на падналия Ница. Седем минути по-късно отново Гнабри се озова на доста по-удобна ситуация, но ударът му с глава не затрудни румънския страж.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

Страхотен рефлекс на Флорин Ница в 33-ата минута запази аванса на Румъния. Марко Ройс отправи бомбен шут с левия крак от близка дистанция, но румънският вратар бе на точното място и изби.

В 41-ата минута Георге Пушкаш пропусна да накаже за втори път домакините. Използвайки неориентираната игра на противниковите бранители, той стигна до вратарското поле, но се забави и не успя да нанесе удар. В следващата минута пък съотборникът му Николае Станчу разкъса чорапа на Кимих  и заслужено получи жълт картон.  

Второто полувреме започна с опасност пред вратата на Бундестима. В 48-ата минута Валентин Михайла центрира по земя към Хаджи и само ключовата намеса на Зюле спаси домакините от второ попадение.
 
Германия стигна до изравняване в 52-ата минута при една от поредните си атаки. Пред наказателното поле Марко Ройс утна топката към Серж Гнабри, който с майсторски шут по диагонала направи 1:1. 

Последва силен натиск на домакините, но Вернер и Сане пропиляха добри положения. В 74-ата минута обаче румънците отново можеха да поведат, след като забравеният Пушкаш пред наказателното поле получи топката, но шутира в аут. Две минути след това скоростта на Лерой Сане постави в шах отбраната на гостите, но в последния момент се намеси Рацу и изби в корнер.  

Двайсетина минути преди края Ханзи Флик пусна на терена старата лисица Томас Мюлер и това веднага даде резултат. Ветеранът раздвижи атаката на домакините, а в 81-ата минута донесе пълния обрат. След заучено изпълнение на корнер, Леон Горетцка отклони с глава към задната греда, където дебнещият Мюлер нямаше как да пропусне - 2:1. 

В оставащите минути румънците се опитаха да стигнат поне до точка, но не съумяха да затруднат Тер Стеген.  

 

ГЕРМАНИЯ - РУМЪНИЯ 2:1 

0:1 Янис Хаджи (9)
1:1 Серж Гнабри (52)
2:1 Томас Мюлер (81)
 
ГЕРМАНИЯ: Тер Стеген, Хофман, Зюле, Рюдигер, Керер, Кимих, Горетцка, Гнабри, Ройс, Сане, Вернер
Селекционер Ханзи Флик
РУМЪНИЯ: Ница, Руш, Кирикеш, Бурка, Рацу, Станчу, Марин, Тоска, Хаджи, Пушкаш, Михайла
Селекционер Мирел Радой