„Трябва да имаме вяра и ентусиазъм както на Европейското първенство“, заяви италианският национал Марко Верати на пресконференция преди плейофите за класиране на Мондиал 2022 в Катар.

Италия излиза срещу Република Северна Македония в Палермо в четвъртък вечер, а при успех ще се изправи срещу победителя от мача между Португалия и Турция.

„Всички в отбора имаме различна ситуация в своите отбори, но когато сме заедно в националния тим, даваме всичко от себе си. Спечелихме нещо невероятно на Европейското първенство, играейки с ентусиазъм и радост. Хората все още говорят за триумфа ни и сега противниците се страхуват повече от нас“, коментира Верати.

„Тимът на Република Северна Македония се защитава дълбоко в половината си, така че трябва да внимаваме за техните контраатаки. В същото време трябва на откриваме свободни пространства, за да им създадем проблеми. На тренировките работим върху тактиката. Не можем да си позволим да пропуснем Световното първенство. Знаем, че това е много важен момент“, каза още Марко Верати.

„Когато Роберто Манчини пристигна, ние бяхме в лош момент, а той ни изведе до победата на Евро 2020. Сега ще направим всичко възможно, за да се класираме за Катар“, добави Верати.

Той бе категоричен, че вратарят Джанлуиджи Донарума трябва да бъде подкрепен след отпадането на Пари Сен Жермен от Шампионската лига и грешката, която направи в реванша от осминафиналите срещу Реал Мадрид.

„Когато стъпиш на базата, забравяш всичко, което се е случило преди – пораженията на клубно ниво. Помниш само това, което постигнахме през миналото лято. Донарума е разочарован от грешката срещу Реал, но Джиджио е специално момче. Още на следващия ден той работеше здраво с познатия си ентусиазъм. Да не забравяме какво направи той за Италия по време на Европейското. Той е сред най-добрите вратари в света“, завърши Марко Верати.