Старши треньорът на националния отбор на Нидерландия Луис ван Гаал извика по спешност трима играчи за предстоящите решителни световни квалификации с Черна гора и Норвегия, съобщиха от футболната асоциация на страната. Това са вратарят Яспер Силесен от Валенсия, нападателят Стивън Бергвайн от Тотнъм и 18-годишният нападател на Аякс Девин Ренсх.

32-годишният Силесен бе избор номер 1 на вратата на "лалетата" до лятото на тази година, когато даде положителна проба за коронавирус и пропусна Европейското първенство. След това стражът изобщо не попадна в състава за световните квалификации през септември и октомври. Сега обаче, заради заболяване на Жул Дромел, Ван Гаал се видя принуден да извика опитния Силесен.

24-годишният Бергвайн заменя контузения Стивън Бергхаус, докато тийнейджърът Ренсх ще заеме мястото на съотборника си в Аякс Юриен Тимбер, който също е контузен.

Нидерландия гостува на Черна гора в Подгорица в събота в предпоследния си мач от квалификациите за Катар 2022, а идния вторник приема Норвегия във вероятно пряк сблъсък за директно класиране. Нидерландия е лидер в група "G" с 2 точки преднина пред Норвегия и 4 точки пред Турция.