Тази вечер ще станат известни още два от участниците на Световното първенство в Катар в края на годината. В зона Европа предстоят решителните битки в плейофите, а едни срещу други се изправят Португалия срещу Северна Македония и Полша срещу Швеция.

Западните ни съседи сътвориха чудото и отстраниха европейския шампион Италия с 1:0 в Палермо с гол дълбоко в добавеното време, изхвърляйки Скуадра Адзура от Мондиала. Днес футболистите на Благоя Митревски се надяват на нова сензация и не излизат обречени на „До Драгао“.

Gulliver/GettyImages
49 снимки

Португалия е абсолютният фаворит в мача и излиза със самочувствие, въпреки че потрепери срещу Турция за победата с 3:1 в Порто. Кристиано Роналдо и компания няма да подценят съперника и ще се опитат да си уредят визите за Катар. Двубоят стартира в 21:45 часа и ще бъде проследен на живо на сайта Gong.bg.

Gulliver/GettyImages
38 снимки

Полша може да се каже, че имаше късмет да достигне до този етап без игра. Левандовски и компания трябваше да играят срещу Русия на 1/2-финалния бараж, но "Сборная" бе дисквалифициран заради войната в Украйна и така "Дружина полска" отиде направо на финала.

В същото време Швеция имаше да измине труден път, за да стигне дотук. "Тре кронур" трябваше да играят 120 минути в 1/2-финалния бараж с Чехия, но успяха да спечелят с гол в продълженията с 1:0. Двубоят в полския град Хожув е от 21:45 часа и ще бъде проследен на живо на сайта Gong.bg.

Gulliver/GettyImages
25 снимки

Днес трябваше да има и още един финален бараж, но той е отложен за неопределено време. Вече знаем единия участник, който достигна до тази фаза и това е тимът на Уелс, който победи на 1/2-финала с 2:1 Австрия. Другият 1/2-финален сблъсък между Шотландия и Украйна обаче не се изигра заради войната в Украйна, като не е ясно кога тази среща ще може да се проведе.