Националният отбор на Бразилия изненадващо не успя да победи в домакинството си Венецуела в сблъсък от третия кръг на световните квалификации в зона КОНМЕБОЛ. Мачът между двата тима на „Арена Пантанал“ в Куяба завърши наравно при резултат 1:1, след като Габриел Магаляеш откри в 50-ата, но Едуардо Бело изравни пет минути преди края на мача.

Снимки: Gulliver/GettyImages
100 снимки

По този начин „Селесао“ отстъпи първото място на Аржентина и се свлече до втората позиция в класирането със 7 точки, а след няколко дни ще има тежко гостуване на Уругвай. Венецуела е на шеста позиция с 4 точки. Следващият мач на тима е домакинство на Чили.

Бразилците могат да съжаляват за пропуските си, особено през второто полувреме. Неймар демонстрира отлична форма и направи серия от майсторски отигравания, но въпреки това петкратните световни шампиони прекъснаха серията си от 15 поредни домакински победи.

До почивката домакините така и не успяха да отбележат попадение след удар на Неймар в аут, а стражът на Венецуела изби силен шут на Каземиро.

Пет минути след старта на втората част Габриел Магаляеш засече с глава центриране от корнер на Неймар и отбеляза първия си гол за националния отбор.

Малко по-късно Неймар завърши с неточен удар хубава контра на Бразилия, докато голям пропуск направи и Родриго. Гол на Винисиус Жуниор пък беше отменен заради засада.

Вратарят Едеросн трябваше да се намесва след опасен удар на Уилкер Анхел, но стражът на Манчестър Сити нямаше какво да направи в 85-ата минута, когато резервата Едуардо Бело посрещна с акробатично изпълнение от ножичен удар центрираната от десния фланг топка на Жеферсон Саварино  и донесе равенството на Венецуела.

Бразилците опитаха да отговорят, но до края оставаше малко време, а и гостите не допуснаха грешки в защита. В продължението на двубоя се стигна до няколко статични положения пред вратата на Ромо, но нито едно от тях не доведе до реална голова опасност и така срещата завърши без победител.