Рахийм Стърлинг приветства начина, по който Гарет Саутгейт трансформира културата и атмосферата в отбора на Англия, но настоя, че пътят им няма да бъде успешен, освен ако „трите лъва“ не спечелят голям турнир.

Говорейки в програмата на Радио 4, Стърлинг призна, че играчите са се чувствали прокажени заради изявите си на Европейското първенство през 2016-а година, където бяха победени от Исландия.

Крилото заяви, че са чувствали огромна тежест върху своите рамене, преди Саутгейт да помогне на отбора да се събере. От назначението на наставника, Англия взе четвърто място на Световното първенство през 2018 г. и игра финал на UEFA EURO 2020 по-рано тази година. Стърлинг каза, че е останал много разочарован от поражението с дузпи от Италия, въпреки че това е най-доброто представяне на англичаните в голям турнир от 55 години.

„Всички след турнира ме поздравяваха. Да ме поздравиш за какво?" попита риторично №7 на Манчестър Сити.

„Не това е целта на отбора. Да, беше страхотно да стигнем до там. Но в същото време искахме да имаме в ръцете си трофей. Защото няма нищо по-важно или по-голямо от това да спечелиш голям турнир с Англия”, продължи бившият играч на Ливърпул.