Северна Македония продължава да пише със златни букви футболната си история. След като през лятото западните ни съседи участваха за първи път на Европейско първенство, то сега се класираха за баражите за Мондиал 2022. Това стана, след като в Скопие „червените лъвове“ надделяха с 3:1 над Исландия и изпревариха с една точка Румъния, която победи с 2:0 като гост Лихтенщайн.

БГНЕС
26 снимки

Северна Македония откри резултата още в 7-ата минута, когато Езджан Алиоски се възползва от пас на Трайковски и с красив изстрел реализира.

В началото на второто полувреме, въпреки че доминираха в мача, домакините допуснаха изравнително попадение. В 54-ата минут Йон Торнсейнсон реализира отблизо във вратата на Димитриевски.

Северна Македония реагира мигновено и набързо отново поведе в резултата. В наказателното поле се създаде хаос след изстрел от фаул, от което се възползва Елиф Елмас, който отблизо реализира.

Десет минути преди края на двубоя гостите останаха с човек по-малко, след като Йоханесон получи втори жълт картон и бе отстранен от игра.

Северна Македония реши всичко в срещата три минути преди края, когато Елиф Елмас реализира второто си попадение в мача и сложи точка на спора. В заключителните минути на двубоя в игра за домакините се появи централния защитник Гьоко Зайков.