Срещу Италия спечелихме по италиански, заяви селекционерът на Република Северна Македония Благоя Милевски след сензационната победа в Палермо с 1:0 в полуфиналния бараж за класиране на световно първенство.

Северномакедонците се защитаваха през целия мач в стил „катеначо“, но с късен гол на Александър Трайковски стигнаха до успеха срещу Италия с което си осигуриха мач срещу португалците и при победа ще запишат историческо първо класиране на световно първенство по футбол.

"Спечелихме по италиански – вкарахме гол с два удара във вратата. Гордея се с момчетата. Преди мача им казах да се забавляват и те направиха точно това“, каза Милевски.

BGNES
16 снимки

Треньорът вярва, че отборът му има сили за още едно чудо в предстоящия решителен бараж за класиране на Мондиал 2022 срещу Португалия на 29 март на „Ещадио до Драгао“ в Порто.

„Започваме да се подготвяме за мача в Порто. Имаме сили да спечелим и да преодолеем последното препятствие за Мондиала“, каза още Милевски.

Капитанът Стефан Ристовски демонстрира самочувствие и увери, че отборът отива само за победа срещу Кристиано Роналдо и компания.

„Не знам какво стана, но елиминирахме европейския шампион. Сега отиваме в Португалия и разбира се, че ще победим“, каза Ристовски.