Наставникът на Англия Гарет Саутгейт коментира избора си за световните квалификации срещу Андора и Унгария , както и отсъствието на някои играчи от състава. Селекционерът коментира и моментната форма на капитанът на състава Хари Кейн.

“Трябва да има постоянство, но това не означава, че сме си затворили очите за някои играчи в добра форма. Ето защо извикахме Фикайо и Рамсдейл. Все пак ние имаме ядро от 8-9 човека, които ни доведоха до финала на Евро 2020 и полуфинала на Мондиал 2018, така че останалите трябва да си заслужат правото да играят. Мисля, че Томори завърши миналия сезон добре и започна по същия начин новата кампания. Той играе в клуб, в който има очаквания да се побеждава всяка седмица, така че е свикнал да има напрежение около него. Той се представи добре срещу Ливърпул и Ювентус. Играл е в големи мачове. Харесвам Фикайо заради неговата агресивна игра в защита. Със своята скорост той лесно може да отнема топката. Милан са доволни от него и затова го откупиха.

 

Грийнууд и Белингам са млади момчета с тежък товар на раменете си. Говорих и с двамата. Джуд изигра доста мачове в Шампионската лига и Бундеслигата. Не бива да забравяме, че тези момчета все още израстват физически, така че трябва да бъдем внимателни с тях. Разбирам защо хората могат да са учудени. Рамсдейл беше с нас цяло лято и имахме възможност да работим с него дълго време, за да разберем неговите силни страни. Ник Поуп се завръща от контузия, но си мисля, че в момента Аарън е в по-добра форма. Той се справя доста добре с по-високите очаквания след трансфера в по-голям клуб, както и с изискването да играе с крака. Мисля, че това е важен фактор за нас, когато имаме най-големите мачове - да разполагаме с вратар, който се е адаптирал добре към движението и има пълна увереност

 

За Кейн мога да говоря само от гледната точка на Англия. На всеки няколко месеца аз седя тук и трябва да отговарям на подобни въпроси, а след това Хари излиза и бележи много за нас. Това е животът на топ футболистите. Трябва да приемеш, че ще има спекулации и постоянни анализи на представянето ти. Миналия месец имахме три мача. Той игра във всички и се разписа и в трите. Все още е ключова част от това, което правим, и съм сигурен, че ще бъде много мотивиран когато се присъедини към нас следващата седмица Той е близо до великите голмайстори. В последните няколко седмици дойде тъжната новина за Джими Грийвс, а Хари е в този ешелон от невероятни имена”, заяви Саутгейт на своята пресконференция.