Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт коментира жребия за Мондиал 2022 в Катар, който бе изтеглен по-рано днес. "Трите лъва" попаднаха в група със САЩ, Иран и победителят от двубоите между Шотландия, Украйна и Уелс.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

"Това, че ще играем още в първия ден на световното първенство, ще ни даде възможност да изготвим много по-ясна програма", заяви Саутгейт.

Англичаните попаднаха в група "В" заедно с отборите на Иран и САЩ, а последният участник ще бъде един измежду Уелс, Шотландия или Украйна.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

"Скоро не сме играли нито със САЩ, нито с Иран, а третият тим в групата е все още неясен. Има възможност да имаме британско дерби, но в настоящата ситуация важно е единствено какво се случва с хората в Украйна. Нашите мисли  и благопожелания са с тях. В момента не е от никакво значение кога ще се играе този плейоф", каза Саутгейт пред ББС.

"За нас е предимство, че ще играем още в първия ден на световното първенство, защото ще ни даде възможност да изградим съвсем ясна програма за подготовката. Важно ще бъде сезонът във Висшата лига да приключи максимално рано, така че да можем да дойдем в Катар по най-бързия начин", добави Саутгейт.

Световното първенство в Катар ще се проведе от 21 ноември до 18 декември.