Селекционерът на европейския шампион Италия Роберто Манчини запази спокойствие преди полуфиналния плейоф на тима му срещу Северна Македония. 

"Нямахме много време за подготовка преди този мач и затова потвърдих групата от европейското първенство. В отбора ни има седем футболисти, които са били в подобна ситуация и през 2017 година - не знам дали това е предимство. Важното е да останем концентрирани. Италия може да играе хубав футбол и ще го покаже. Трябва да мислим само за това. Нека не подценяваме съперника. Трябва да бъдем спокойни и да играем нашия футбол. Северна Македония се защитава добре, спечелиха в Германия с 2:1. Те няма да ни оставят много свободни пространства", сигурен е треньорът.

Капитанът на Италия Джорджо Киелини също говори пред медиите. "Нека не си мислим за Италия от мача на "Уембли", трябват ни спокойствие и скромност. Ако играем както можем, ще съм спокоен. Добре съм, няколко седмици имах съмнения, но сега съм на линия, ще реши треньорът. Силен отбор сме, ще се възползваме и на ентусиазма на публиката в Палермо. Имаме енергия, бъдете спокойни", призова защитникът на Ювентус.