Германската футболна федерация ще раздава безплатни билети за световната квалификация у дома срещу Армения следващия месец, бе съобщено в петък.

Членовете на фенклуба на германския национален отбор ще имат предимство при разпределението на билетите за мача в Щутгарт на 5-и септември, като раздаването ще започне от вторник. Раздаването на билети бе планирано още за последния официален мач на Германия миналата година, но бе отложено заради пандемията от коронавирус.

Привържениците, които ще посетят първия домакински мач под ръководството на новия селекционер Ханзи Флик, трябва да са ваксинирани, преболедували вируса или да представят негативен тест.

"Знам, че Ханзи Флик и футболистите имат големи планове за следващите международни мачове", заяви директорът във федерацията Оливър Бирхоф. "Те ще направят всичко възможно да се усети ентусиазмът и от терена. Кампанията за билетите е в знак на благодарност за нашите фенове", каза още той.

Флик ще направи дебюта си като треньор, като наследи на поста Йоаким Льов, който се оттегли след Евро 2020. Той ще започне с гостуване на Лихтенщайн на 2-ри септември, а последният мач от цикъла е на 8-и септември срещу Исландия.