Вторият капитан на Гана - Томас Партей заяви, че се надява много от родените в Европа играчи с ганайски корени да помогнат на родината му на Мондиал 2022.

Футболната асоциация на африканската страна води разговори с някои играчи, родени на Стария континент, сред които Калъм Хъдсън-Одой, десният защитник на Брайтън Тарик Лампти, нападателят Еди Нкетия, както и братята Иняки и Нико Уилямс от Атлетик Билбао.

Много информации сочат, че гореспоменатите играчи са готови да сменят националността си, за да играят за „черните звезди“.

Според дефанзивния полузащитник на Арсенал, всички негови колеги от най-големите първенства в Европа са добре дошли в националния тим на африканската страна.

„Всеки има своята кариера, не може да накарате някого да направи нещо, което не е готов да стори. Ако някой реши да дойде, той е добре дошъл, защото ние наистина се нуждаем от тях. Имаме нужда от всички играчи, които са готови да играят за Гана. Много щастливи ще сме да приемем всеки, който е готов да играе за нас”, каза Партей пред JoySports.