Генералният секретар на организационния комитет на Световното първенство в Катар Хасан Ал Тауади заяви, че човешкото страдание е трагедия.

„Наясно сме още преди избора ни за домакин на Мондиал 2022, че нещата трябва да се променят. Това не е нещо, което излиза на преден план само заради Световното първенство по футбол“, увери Ал Тауади по повод критиките към страната за отношението към човешките права на работниците. 

„Знаехме, че шампионатът ще бъде катализатор за промените. Никой не приема каквато и да е форма на страдание и правим възможното това да не се случва. Отдадени сме на това прогресът, постигнат в последните 12 години, да продължи и след 2022-а“, добави Хасан Ал Тауади.

„Мондиалът е възможност за всички да посетят страната и да опознаят различни хора с различни ценности. Не е нужно винаги да имаме съгласие по всички въпроси, но това също трябва да бъде уважавано. Това, което ние предлагаме е безопасно Световно първенство, което ще приветства всички. Това е възможност да изграждане на връзки“, каза още Ал Тауади.