Нова Броудкастинг Груп (НБГ) и Българската национална телевизия ще излъчат съвместно UEFA EURO 2024™, в продължение на дългогодишното си успешно партньорство. След като придоби изключителните телевизионни права за престижния футболен турнир, водещата медийна и технологична компания НБГ ще даде възможност на българските зрители да проследят състезанието с участието на най-добрите национални отбори в Европа, в партньорство с БНТ. Европейското първенство по футбол ще се проведе в Германия от 14 юни до 14 юли 2024 година.

Всички мачове от UEFA EURO 2024™ ще бъдат разпределени поравно между Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия. По традиция, те едновременно ще излъчат откриващия двубой, който ще се проведе на 14 юни 2024 г. на стадион „Алианц Арена“ в Мюнхен, финала на „Олимпиащадион“ в Берлин на 14 юли 2024 г., както и един двубой от груповата фаза. Така всеки от партньорите ще предложи на зрителите излъчване на живо на 27 мача от вълнуващия турнир.

„След съвместното реализиране на едно световно и две европейски първенства по футбол, тази година в партньорство с БНТ отново ще дадем възможност на любителите на футбола в България да се насладят на едно от най-гледаните спортни събития в света. Горди сме, че Нова Броудкастинг Груп се наложи като дома на големия спорт с първокласно и разнообразно спортно съдържание. Искаме да осигурим на нашите зрители качествено изживяване и ще използваме целия потенциал, който имаме като медийна група, за да го постигнем", заяви главният изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп Стефана Здравкова.

„За БНТ е важно да предоставя на зрителите възможността да гледат най-големите футболни шампионати в ефира на обществената телевизия. Това е традиция, която продължава вече от почти 60 години. Надявам се и през следващата година футболната аудитория да бъде удовлетворена от продукта, който ще предложим. Трайното ни партньорство с Нова Броудкастинг Груп от няколко години дава възможност на почитателите на най-великата игра да изживеят един месец, изпълнен с много емоции заедно с най-големите отбори в Европа“, заяви Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков.

Държавите, които вече си осигуриха място на UEFA EURO 2024™, са Албания, Австрия, Белгия, Хърватия, Чехия, Дания, Англия, Франция, Германия (домакин), Унгария, Италия, Нидерландия, Португалия, Румъния, Шотландия, Сърбия, Словакия, Словения, Испания, Швейцария и Турция. За останалите три места ще спорят 12 национални отбора, които ще изиграят плейофи за класиране през март 2024 г. Полуфиналните срещи ще се проведат на 21 март 2024 г., а финалите - на 26 март 2024 г. и всички те ще бъдат излъчени в каналите на DIEMA XTRA

Жребият за груповата фаза на турнира ще бъде теглен в Хамбург Германия на 2 декември, 2023 г. от 19:00 ч. и ще бъде излъчен на живо в ефира на спортния канал DIEMA SPORT 3, част от премиум пакета DIEMA XTRA. Студийната програма започва четвърт час преди началото на церемонията и ще продължи чак до 20:30 ч. Спортните фенове ще могат да проследят жребия и разговорите в студиото и онлайн в приложението PLAY DIEMA XTRA.

Кой ще бъде новият шампион в UEFA EURO 2024™, българските зрители ще научат от каналите на Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия

Информация за Нова Броудкастинг Груп

Нова Броудкастинг Груп e една от най-големите мултиплатформени медийни и технологични компании в България, част от United Media, член на водещия телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа United Group. Развива се изключително динамично и предлага на клиентите и партньорите си голямо разнообразие от телевизионни канали, радио станции, уебсайтове, дигитални платформи и печатни медии. Следвайки най-високите стандарти, спортните канали и платформи на Нова Броудкастинг Груп предлагат достъп на зрителите и онлайн потребителите до едни от най-атрактивните първенства в света.

Информация за Българската национална телевизия

Българската национална телевизия (БНТ) е обществената телевизия в България, открита официално на 26 декември 1959 г. Тя е първата национална телевизионна програма с политематичен профил, насочен към най-широка аудитория. Програмното ѝ съдържание е сформирано от новини, силна публицистика, документалистика, спорт и развлекателни програми за цялото семейство, съобразено с обществената мисия на БНТ и ЗРТ. Съдържанието на обществената телевизия се разгръща и в дигиталните ѝ платформи – BNT.BG, BNTNEWS.BG, мобилното приложение BNT NEWS, както и в официалните подкаст канали и социални мрежи на медията.