Бразилската звезда на Пари Сен Жермен Неймар обясни, че не са го разбрали, когато е казал, че следващото световно първенство ще е последното му и планира да се откаже от националния отбор.

„Казах едно нещо, а хората разбраха различно. Исках да кажа, че ще играя на Световното сякаш е последното ми“, коментира Неймар и поясни, че подхожда така към всеки мач:

„Ако имаше мач утре, за мен той щеше да е като последния в живота ми. Когато го казах, бе противоречиво. Хората казваха, че искам да спра да играя футбол, че ще напусна националния отбор. Исках да кажа, че го виждам сякаш ми е последното, защото не се знае какво ще се случи утре“, продължи бразилецът.

Бразилският нападател сподели и, че мечтае за нов триумф в Шампионската лига, като си припомни успеха със състава на Барселона през 2017 година. Неймар е обнадежден от присъствието на Лионел Меси в състава на парижани, с когото рамо до рамо стигнаха до успеха през споменатата година.

„Иска ми се да повторим това, което вече направихме. Тогава участвахме с мисълта да спечелим. В момента имаме по-силна група играчи, качеството е много високо и няма смисъл да коментираме индивидуално всеки играч от нашия тим. Все още имаме работа за вършене, трябва да се адаптираме един към друг, но случи ли се това ще станем много мощен отбор“, коментира Неймар, цитиран от „Mundo Deportivo“.