Световното първенство в Катар през 2022-а година ще е първият Мондиал, който ще се проведе по време на зимата – от 21-и ноември до 18-и декември. Именно това ще форсира големи промени във футболните надпревари през този сезон. Една от най-големите ще бъде в Шампионската лига, която ще има по-дълъг календар. Най-голямата европейска клубна надпревара ще започне по-рано от обикновеното и ще завърши по-късно.

Според Mundo Deportivo плейофите ще се играят на 16-17 август, а реваншите седмица по-късно, като груповата фаза ще започне в началото на септември 2022-а и шестите мачове от групите ще се играят на 1-и и 2-и ноември същата година.

Само три седмици по-късно пък ще започне Мондиал 2022-а, което ще направи така, че осминафиналите в ШЛ ще се играят през март 2023-а. Четвъртфиналите ще заемат място на 11-и и 19-и април, а полуфиналите на 9-и и 17-и май. Финалът, който трябва да е в Истанбул, ще се играе на 10-и юни.

По този начин финалът през 2023-а година ще стане играният най-късно в историята на надпреварата, откакто е създаден турнира през 1956-а година. Изключение се прави за финала през 2020-а, който закъсня заради пандемията от коронавирус.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.