Италианския национален отбор трябва да бъде спокоен по време на подготовката си за квалификационния мач за Мондиал 2022 срещу Швейцария, заяви селекционерът на европейския шампион Роберто Манчини в понеделник.

"Адзурите" ще бъдат без контузените Лоренцо Пелегрини и Николо Дзаниоло в двубоя срещу Швейцария в петък в Рим. Двамата бяха освободени от лагера на Италия.

"Трябва да останем спокойни по време на нашата подготовка за този наистина важен мач. Двубоите срещу Швейцария винаги са трудни. Така ще бъде и в петък. Ако играем като в първата среща, ще постигнем наистина добър резултат. Можем да играем дори още по-добре, убеден съм. Мачът е важен, но не може и не трябва да има напрежение", заяви Манчини пред медиите.

Победителят от квалификационна Група С ще се класира за финалите на Световното първенство догодина. Италия и Швейцария имат по 14 точки, но "адзурите" са с по-добра голова разлика от "кръстоносците".
Първата среща между двата отбора завърши наравно 0:0. В същата група е и съставът на България, който има 8 точки на третата позиция.