Селекционерът на Италия Роберто Манчини е поредното и най-изненадващо име в списъка с кандидати за мениджърския пост в Манчестър Юнайтед, твърди „ Дъ Телеграф“. „Червените дяволи“ назначиха на поста Ралф Рангник, който ще изпълнява длъжността временно до лятот, след което ще продължи да работи в клуба като консултант. На „Олд Трафорд“ обаче продължават да обсъжда най-подходящите варианти за това кой ще поеме отбора през лятото.

Изданието добавя, че всичко зависи от това как ще се развие ситуацията с Италия. Манчини изведе „адзурите“ до Европейската титла и неговата работа с националния отбор бе оценена много високо.

Сега обаче Италия е изправена пред реалната опасност да пропусне Световното първенство през следващата година. „Скуадрата“ трябва да играе баражи, като на полуфинала среща Северна Македония, а ако се справят със западните ни съседи, италианците ще спорят с Португалия или Турция.

Ако Италия не се класира на Мондиал 2022, Манчини може сам да помисли за промяна. Според „Телеграф“ 57-годишният специалист е привлечен от възможността да се завърне в Премиър лийг.