Нападателят на турския Адана Демирспор Марио Балотели получи повиквателна за италианския национален отбор.

„Адзурите“ се изправят срещу Северна Македония в плейофа за квалификациите за Световното първенство през март, а по-късно тази седмица Роберто Манчини ще събере отбора от 35 души за тренировъчен лагер в Коверчано. Ако победи в този двубой, европейският първенец ще играе срещу Португалия или Турция за класиране на финалите на Световния шампионат в Катар в края на годината.

Най-интересното имe в състава е това на Балотели, който се завръща в националния отбор за първи път от септември 2018 година.

Друга изненада пък е отсъствието на вратаря на Пари Сен Жермен Джанлуиджи Донарума, както и на полузащитника на Челси Жоржиньо. Крилото на Рома Николо Дзаниоло пък се завръща също след дълго отсъствие. Аут от тима е и Федерико Киеза, който е контузен сериозно, като дори се появиха информации, че участието му на Мондиала е под въпрос.

Роденият в Бразилия - Жоао Педро (Каляри), Луис Фелипе (Лацио), Марко Карнезеки (Кремонезе), Джорджо Скалвини (Аталанта), Давиде Фратези (Сасуоло), Самуеле Ричи (Емполи) и Николо Фаджоли (Кремонезе) са дебютантите в тима, воден от Манчини, съобщиха от футболната федерация на страната.

Ето пълния списък от 35 футболисти на Роберто Манчини: