Италия ще се изправи срещу Северна Македония в полуфиналите на баражите, за да получи шанс да играе на Световното първенство в Катар догодина. Ако победят, "азурите" ще трябва да се изправят срещу победителя от срещата между Португалия и Турция и то далеч от дома.

Жребият не беше добър, заяви лаконично селекционерът на националния отбор на европейския шампион - Роберто Манчини няколко минути след жребия.

Италианският специалист коментира и силните страни на северномакедонският тим.

"Северна Македония е много добър отбор и ако победим, отиваме като гост срещу победителя от Португалия-Турция. Въпреки това сме уверени и позитивни, особено в най-трудните моменти", продължи селекционерът.

„Те играха отлично в квалификационната група. Ще трябва да изиграем страхотен мач, после ще гледаме към финала. Мисля, че и в Португалия не са искали нас. Но е възможен финал и ние ще отидем да играем“.

"Много труден жребий“, коментира с усмивка Манчини.


Накрая, треньорът говори и за ситуацията, свързана с Жоао Педро и евентуалното му натурализиране за „Скуадра адзура“.

„Това е доста актуално...ще видим. Жоао е отличен нападател, който познава италианския футбол, но нека не забравяме какво направиха момчетата преди четири месеца", завърши италианският специалист.