Селекционерът на Италия Роберто Манчини разкри на пресконференцията си в Коверчано, че не е притеснен от слабата форма на титулярния си вратар Джанлуиджи Донарума в последно време. Това става няколко дни преди баража с Република Северна Македония.

"Да се притеснявам? Асболютно не! Винаги е по-добре да имаме Джиджо в нашия отбор, отколкото срещу нас", отговори треньорът на репортерски въпрос.

Манчини обаче не скри, че съжалява много за елиминирането на италианските отбори Ювентус и Интер в Шампионската лига. "Винаги е по-добре, когато отборите продължават напред в евротурнирите, заради опита, което това носи", каза той.

Той не се притеснява за мотивацията на футболистите му за мача със Северна Македония, който е в четвъртък в Палермо. При евентуален успех скуадра адзура ще гостува на 29 март на победителя от плейофа между Португалия и Турция.

"Уверен съм, защото знам, че имам добри футболисти. Точно те спечелиха толкова важната победа, в която никой, ама абсолютно никой не вярваше", припомни Манчини успеха на Италия на европейското първенство през миналото лято.

"Самочувствието трябва да идва от това, което направихме. Ние имаме много солидна база, въпреки че може и да изстрадаме успеха, защото ние не е сигурно", предупреди селекционерът.

"Нашата цел е да спечелим Мондиала. Преди това обаче трябва да победим в тези два мача. Нямаме друг вариант", завърши Роберто Манчини, преди да направи първа тренировка с тима си на базата в Коверчано. Манчини ще работи с група от 30 футболисти, от която отпадна само далият положителен тест за COVID-19 халф на Ювентус Мануел Локатели.