Английският национал Хари Магуайър защити решението си да отпразнува гола си срещу Албания, като запуши ушите си, заглушавайки по този начин критиците си.

В последно време капитанът на Манчестър Юнайтед е критикуван нонстоп за представянето си в клубния отбор, но голът му срещу Албания, който бе първият при успеха с 5:0, практически класира "трите лъва" за Световното първенство в Катар. За да стане това и на теория в понеделник Англия ще трябва да не загуби при гостуването си на футболното джудже Сан Марино. Отборът от Апенините не е печелил какъвто и да било мач от 2004 година, когато срещу Лихтенщайн бе постигната и единствената победа в историята на националния отбор на Сан Марино.

Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн, който беше анализатор на мача между Англия и Албания, нарече решението на Магуайър да запуши ушите си "смущаващо". Кийн имаше предвид играта на Магуайър в дербитата с Ливърпул и Манчестър Сити, които Юнайтед загуби с 0:5 и 0:2 съответно.

"Не, радостта ми не е била насочена към някой конкретно. Просто се плъзнах по колена и сложих ръце на ушите си. Аз съм капитанът на Манчестър Юнайтед и е нормално да бъда критикуван, когато отборът не се представя добре. Напълно очаквах това, но не съм целял да "запушвам" нечия уста. Да вкараш за страната си е страхотно чувство, особено когато е първият гол в решителна квалификация. Първият гол днес бе много важен.