Звездата на националния отбор на Полша Роберт Левандовски заяви, че тимът му е попаднал в трудна група на Световното първенство, редом до Аржентина, Мексико  и Саудитска Арабия. Той обаче вярва, че Полша може да продължи напред.

Тимът на Полша не успя да излезе от групата преди 4 години в Русия и футболистът на Барселона иска да избегне подобен сценарий.

"Напрежението, което идва от очакванията на феновете ни и страната като цяло е голямо и аз съм наясно с това. Мотивиран съм да покажа какво мога да направя на футболното игрище", каза Левандовски пред сайта на ФИФА.

"Въпреки че невинаги е лесно, не искам да се оплаквам. Трябва винаги да намирам решение и да давам най-доброто", добави полякът.

34-годишният футболист смята, че Аржентина е един от фаворитите да спечели титлата, а Мексико винаги е опасен на големи турнири..

"С абсолютна легенда като Лео Меси няма съмнение, че това ще бъде най-тежкият ни мач. Ще бъде страхотно да съм част от подобен мач с толкова талантливи играчи", добави той.

"Мексико винаги се борят до последната минута и никога не се предават. Те са комбинация от младост и опит и трябва да внимаваме", предупреди голмайсторът.

Левандовски, който вкара 9 гола в квалификациите, ще бъде основното оръжие на тима на Полша в атака, но той смята, че може да покаже повече от голове на терена.

"Много хора гледат статистиката ми и смятат, че ако съм вкарал, съм играл добре, а ако не го направя, съм се представил лошо. Но това невинаги е така. Това не ме притеснява", завърши Роберт Левандовски.