В интервю за подкаста на Mundo GV ​​Карлос Алберто настоя, че Жозе Моуриньо може да бъде идеалният заместник на Тите, който подаде оставка, след като Бразилия загуби от Хърватия на четвъртфиналите на Световното първенство през 2022 г. Бразилецът, който беше част от отбора на Порто, който спечели Шампионската лига 2003-04 под ръководството на Моуриньо, твърди, че има вътрешна "информация", че настоящият мениджър на Рома вече е на линия да замени Тите, като същевременно твърди, че е бил помолен да поеме ролята на негов помощник.

"Щях да хвърля бомба тук, но не мога. Ще говоря така. Може би (Моуриньо) ще е треньорът на бразилския отбор. Говоря от първа ръка. Това е информация. Няма значение откъде идва информацията, аз ви я давам... защото той дори ме покани да бъда негов помощник. Според мен е треньор, който е лидер, няма суета, а Моуриньо, хората имат представа за него, че е арогантен, но той не е нищо от това", сподели Карлос Алберто.

Моуриньо е свързван с редица международни постове след Световното първенство, включително националния отбор на Португалия.