Капитанът на Нидерландия Върджил ван Дайк се надява Мондиал 2022 да се превърне в незабравимо преживяване за треньора Луис ван Гаал, който се бори с агресивен рак на простатата. 
 
В интервю за телевизионно шоу "Humberto", 70-годишният бивш мениджър на Манчестър Юнайтед и Барселона Ван Гаал разкри диагнозата си в неделя, но каза, че планира да продължи да изпълнява задълженията си. Той мениджърът заявява, че често е напускал националния отбор през нощта, за да отиде в болницата, без играчите да разберат досега.
 
Ван Дайк призна, че е бил шокиран, след като е чул лошата новина.
 
"Изпратих му съобщение след интервюто. Това определено говори много за него. Казах му също, че той вероятно не е от хората, които имат нужда от много съчувствие.
 
Но аз му обещах, че ще бъдем до него като отбор, когато той се нуждае от това и се надяваме, че можем да превърнем Световното първенство в нещо, което той никога няма да забрави", добави Ван Дайк.
 
Нидерландия се изправя срещу домакините Катар, Сенегал и Еквадор в груповата фаза на Световното първенство, което започва през ноември.